Informatie Groep 1-2

Informatie Groep 1-2

Onze kleuters komen elke dag samen in het gebouw van de “Kleine Garve”. Hier hebben we een gezellig lokaal en een fijne buitenspeelplaats. Soms spelen de kinderen van kinderopvang ‘Avonturijn’ met ons buiten. In groep 1-2 zitten gemiddeld 22 kinderen. Dit is een fijn aantal om elk kind de aandacht te geven die het nodig heeft. De kracht van een combinatiegroep 1-2 is dat de kinderen veel van elkaar leren en zorgzaam voor elkaar zijn. 

De eerste weken dat een kleuter naar school gaat is het belangrijk dat het zich fijn en veilig voelt in de groep en met plezier naar school gaat. Vanuit die veiligheid en de structuur van de afspraken en regels, zal het kind geleidelijk aan de wereld van de klas en daarbuiten én zijn vriendjes en vriendinnetjes in de groep meer en meer gaan ontdekken.

Kleuter 1
Kleuter 2

We starten de dag met een inloop aan eigen tafel, waar de kleuter zelfstandig met een spel aan de slag kan gaan. Deze activiteiten staan vaak in het teken van een thema waar we ongeveer vier weken over werken. Veel thema’s zijn gebaseerd op de thema’s van 4XWijzer. We leren spelenderwijs in de hoeken, aan tafel met een werkje, in de gang, in de speelzaal en op het kleuterplein. We ontdekken op deze manier veel over dit thema, worden nieuwsgierig gemaakt en uitgedaagd om samen of alleen hierover veel te weten te komen.

In de (kleine) kring worden reken- en taalspelletjes aangeboden, leren we Engels, worden liedjes gezongen en veel prentenboeken voorgelezen. Daarnaast werken we m.b.v. ‘Schrijfdans’ aan onze motoriek. Om tien uur eten we in de kring ons fruit en drinken we ons drinken op. Na al het spelen en werken zijn we om twaalf uur toe aan onze boterhammen met een beker drinken.

Groep 1 2(3) (1)
658964Fe 095A 4Ea8 82C1 821E371b4b55

Regelmatig doen we een activiteit samen met groep 7 of 8. We gaan bijvoorbeeld samen een boswandeling maken, ze komen voorlezen in een klein groepje of gaan een gezelschapsspel met ons spelen. Om de week gaan we met de biebmoeder naar de schoolbieb (de “Prieph”, in de Garve) om daar ons eigen prentenboek uit te zoeken. Dit boek ‘lezen’ we in de klas als we even op elkaar moeten wachten.

We zien graag dat de kleuter zich vanuit een veilige omgeving kan ontwikkelen en elke dag met plezier naar school gaat.